Johdanto

Uskollisesti 5 vuotta palvellut 2008 vuosimallin Honda Shadow alkoi pikkuhiljaa kaivata päivittämistä tehokkaampaan. Olinkin jo vuoden verran katsellut Triumphin Bonneville Bobber:ia sekä Indianin Scout:ia sillä silmällä. Kävin Suomessa koeajamassa molemmat pyörät, ja kun 50 vuotispäivän myötä isomman lahjan hankkiminen alkoi olla ajankohtaista päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Vaikka Scout on myös hyvä pyörä valinta osui kuitenkin Triumphiin, joten Honda Nettimoton kautta myyntiin, ja Triumphia hakemaan.

Miksi pyörä Saksasta

Vuonna 2022 koronaviruksen myötä syntynyt sirupula aiheutti sen, että niin autojen, kuin monen moottoripyörämallinkin toimitusajat muodostuivat pitkiksi. Kävin Triumphia kyselemässä maahantuojalta, ja uuden pyörän saadakseen olisi odotettava yli vuosi. Liikkeessä olisi ollut yksi Bobber tarjolla, mutta tuokaan ei oikein silmää, eikä kukkaroa miellyttänyt. Käytettyinä näitä ei juurikaan tuolloin Suomesta ollut löydettävissä. Saksa on kuitenkin sen verran iso markkina-alue että valikoimaa tuolla riittää. Tyypillisesti Saksassa pyörät ovat myös hyvin pidettyjä.

Ostamisen ongelmia

Kävin läpi Mobile.de ja Autoscout sivuston ilmoituksia. Potentiaalisia pyöriä tuli vastaan useampia, ja lähettelinkin kolmelle myyjälle sähköpostia englanniksi. Yksikään ei vastannut. Ilmeisesti Saksassa kauppa käy niin hyvin maan sisällä ettei ulkomaille myynnin vaivaa kannata nähdä, tai sitten englanti ei vaan tuolla taivu. En kuitenkaan tästä lannistunut, vaan päätin hankkia välittäjän hoitamaan kauppaa.

Kaupan välittäjä

Tovin googlailtuani löysin Graulin nimisen toimijan, jonka maine tuntui olevan hyvä, ja joka oli toiminut alalla jo pitempään. Vastaus sähköpostitiedusteluun oli nopea, mutta ikävä kyllä totesivat juuri lopettaneensa pyörien välityksen. Ystävällisesti välittivät kyselyni Aleniukselle, jonka kanssa teinkin sitten välityssopimuksen. Välittäjät tarjoavat hyvin eritasoisia palveluita, aina tulkkauksesta ja kaupan hoitamisesta pyörän tarkistukseen ja rahdin sopimiseen asti.

Alenius otti yhteyttä kahteen valitsemaani myyjään, ja neuvotteli hinnan sekä kaupan ehdot. Koska kyseessä oli suhteellisen uusi ja vähän ajettu pyörä (2019 vuosimallia, yhä takuun alainen), sekä isohko myyjä, päätettiin säästää hieman ja jättää erillinen pyörän tekninen tarkistus tekemättä. Saksassa ei yleensä myyntihinnoista juurikaan tingitä, mutta Alenius onnistui toisen pyörän osalta saamaan hintaa sen verran alaspäin, että välittäjän käyttäminen tuli rahallisestikin kannattavaksi. Pyörään neuvoteltiin myös perushuolto kauppaan kuuluvana.

Rahti

Moottoripyörän rahti Saksasta voi olla ongelma. Jossain tilanteessa esim. myyvä liike saattaa ottaa tuon tehdäkseen, mutta hinta voi olla kova, eivätkä läheskään kaikki myyjät tuota ala järjestää. Ainahan toki voi itse käydä pyörän hakemassa, mutta jollei omista esim. pakettiautoa, tuosta tulee helposti kallis reissu. Aikaakin noutoon saa varata helposti viikon. Muutaman mutkan jälkeen rahti järjestyi varsin mallikelpoisesti ja kohtuullisella kustannuksella Hannu Liesilän toimesta.

Mitä maksoi, ja kannattaako hakea pyörä Saksasta

Rahallisesti ei välttämättä kannata, tai ainakaan suurta säästöä ei synny. Vaikka pyörät ovat ostohinnaltaan Suomen hintoihin verrattuna halpoja, päälle tulee välittäjän kustannukset, rahti ja autovero sekä rekisteröinti ja katsastus kotimaassa. Helposti tällä yhdistelmällä lopullinen hinta on lähellä kotimaan hintoja.

Karkeasti laskettuna kannattaa varautua vähintään seuraaviin kustannuksiin pyörän hankintahinnan lisäksi.

  • Autovero noin 25% hankintahinnasta. Tähän ei ole olemassa täysin varmaa tietoa etukäteen tarjolla. Verotus perustuu samanlaisen pyörän myyntihintaan Suomessa, ja vaihtelee tapauskohtaisesti. Tyypillisesti tämä on kuitenkin jossain 20-30% välillä pyörän ostohinnasta Saksassa. Verottajan sivustot aiheessa kannattaa lukea tarkkaan ennen kuin ostaa mitään.
  • Välitys ja tarkistus 400-1000€ (riippuen sopimuksen kattavuudesta).
  • Rahti 500-1000€ (riippuu kuljettajasta, ja siitä missä päin Saksaa pyörä on).
  • Rekisteröinti ja katsastus Suomessa noin 200€.

Toisaalta Saksassa valinnanvaraa riittää, ja pyörät tuntuvat keskimäärin olevan erittäin hyvin pidettyjä. Omakin pyöräni oli noin 9000 km ajettuna kuin pakasta vedetty. Huoltokirja kunnossa, sekä Eurooppalaista takuutakin vielä jäljellä.

Pyörä rekisteriin Suomessa

Jotta rekisteröinti onnistuu tarvitaan seuraavat dokumentit.

  • Alkuperäinen rekisteriote (poistettuna Saksan rekisteristä)
  • Kauppakirja
  • Määräystenmukaisuustodistus (Tüv tai Dekra)

Itse otin pyörään runkonumeron perusteella vakuutuksen (Kasko ja liikennevakuutus) jo rahdin ajaksi. Katsastusmies oli kiinnostunut myös pyörän EU sertifiointitodistuksesta (päästöt) ja runkonumeron lisäksi tarkisti pakoputkien alkuperäisyyden (etenkin katalysaattori tuntui kiinnostavan).

Pyörän hankintaa harkitsevan kannattaa lukea myös Traficomin maahantuontiohjeet tarkkaan.

Kommentteja tai kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen tuomas[at]kaijanen.net